Onsdag 6. november kl. 19 blir det nydelig musikk av den norsk-kanadiske Wiik/Mackie duo i KonsertGalleriet!

OBS! Denne gang holder vi til i Kunstforeningens lokaler i 2. etasje.

Gitarist Magnus Wiik og bassist Alan Mackie møttes i 2017 gjennom et trio-samspill med felespiller Jaron Freeman-Fox. På tross av å være fra hver sin side av Atlanterhavet viste det seg at de hadde svært mange like musikalske idéer og referanser. Når Alan flyttet til Göteborg høsten 2018 var en ny duo nærmest uunngåelig. Duoen lar seg inspirere av en rekke bautaer innen formatet som Hall/Carter, Metheny/Haden og den nyere Frisell/Morgan, men finner sitt eget unike uttrykk gjennom sin forkjærlighet for både amerikansk bluegrass og norsk folkemusikk. Utøverne har begge trådd sine barnesko (eller ungdomssko) i den amerikanske jazztradisjonen, og i voksen alder på hver sin kant gjort dypdykk i folkemusikk. Skjæringspunktet mellom improvisasjon og folkemusikk er et sted duoen prøver å oppsøke så ofte som mulig. Wiik/Mackie Duo har gjort sine første konserter og studioinnspilling denne vinteren. Vinteren 2019/20 kommer deres første album som duo med turnevirksomhet i hele Skandinavia.

Magnus Soltvedt Wiik har studert jazzgitar ved jazzlinja i Trondheim og NMH. Han har turnert i Europa, Russland, Canada og Japan med egne grupper som Open String Department, Haley’s Comet, Ellestad Wiik Duo og Julie & The New Favorites og jobbet med musikere som Stian Carstensen og Ola Kvernberg. I 2015 fikk han Geir Digernes’ Minnepris for sitt musikalske virke.

Robert Alan Mackie fikk papirer på at han kan spille både kontrabass og jazz fra McGill University i Montreal, og var en svært aktiv bassist i jazzmiljøene i både Toronto og Montreal før han pakka sakene for Göteborg. Med band og artister som Jaron Freeman-Fox, Quinn Bachand’s Brishen og The Bombadils har Alan turnert verden over i en årrekke.

Sjekk ut musikken her!