TrondheimFOLK tar med seg stjernelaget Daniel Herskedal, Unni Boksasp, Dag-Fillip Roaldsnes og Jorun Marie Kvernberg til KonsertGalleriet tirsdag 3. september kl. 19. Ordene har Aamund O. Vinje stått for, de selv lager musikken, sammen lager de konserten “Perleskum”!

Aasmund Olavsson Vinje, den tvisynte dikteren med den skarpe pennen fylte hele 200 år i fjor. Var det kanskje lengten som gjorde at han strømte over av ord, dikt og engasjement hele livet? To folkemusikere og to jazzmusikere leker seg med nye toner til Vinje sine gamle ord. Tuba-virtuosen Daniel Herskedal erter den kvikke nordmørs-stemmen Unni Boksasp opp i nye høyder. På svarte og hvite tangenter lodder Dag-Filip Roaldsnes dypet, mens komponist og felespiller Jorun Marie Kvernberg øser på og opp og fram med bue og streng.

Konserten «Perleskum» er bygd på verket «På geitevis», en familieforestilling som var bestilt av Førdefestivalen 2018. Ensemblet har også turnert med forestillinga for Den kulturelle skolesekken i Sogn og Fjordane. Til konserten «Perleskum» har musikerne utvidet repertoaret og lar musikken og diktene tale mer for seg selv.

De ettertraktede musikerne har hver for seg og i ulike konstellasjoner mangfoldige plateutgivelser, flere Spellemannpriser og ei imponerende merittliste. Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å oppleve dem i samspill!

Jorun Marie Kvernberg – komponist, fele, hardingfele, sang
Unni Boksasp – song
Dag-Filip Roaldsnes – piano, song
Daniel Herskedal – tuba

Foto: Oddleiv Apneseth