Østerlide kler folkemelodiene i nye drakter, av florlette, såre, lyse, mørke, sterke og røffe fabrikater. I åpne musikalske landskap eller trange, klaustrofobiske musikalske rom bæres lytteren alltid videre av de uslitelige og tidløse folkemelodiene som er formet og slipt gjennom århundrene. Mandag 18. oktober spiller trioen i KonsertGalleriet!
«Stemmen til Liv Ulvik er solen. Og den er snøen. Det er sakralt, og hun har en sakral tilstedeværelse i måten hun viser oss tonene. Og hun er søkende. Søkende etter nye måter å finne fram klanger i seg selv. Og faktisk litt overnaturlig i måten hun framfører dem på. Jeg blir nummen i kroppen når jeg hører den første salmen på plata, og kjenner at jeg griper etter noen romantiske formuleringer. Men dette er ikke bare Liv Ulviks plate. Når du lytter til den, forstår du det ganske raskt. For de to andre musikerne er også sterkt til stede. sterkt, men ikke markant, for de er alt annet en brautende. Ofte spiller de lett og lytter seg fram til overtoner, små nyanser, alltid i solidaritet til lydbildet som maner seg fram. Aldri kjedelig, alltid overraskende og originalt. Men selv om de ofte er luftig til stede, gir de også enkelte ganger motstand på røff måte. Røff og elegant. …en plate som er verdt hvert sekund med oppmerksomhet.»
(Kjetil Bjørgan, Folkemusikk)
«…Det klanglege bakteppet er til tider både mørkt og diffust, men gitaren og perkusjonen blir aldri påtrengjande. Også rytmisk held Haddeland og Thorsrud tilbake. Berre på «Signelita» og «Inga Litimor» utfordrar dei Ulvik. Det er likevel den dynamiske dimensjonen i musiseringa som imponerer mest. Å spela svakt er ein kunst. Den kunsten meistrar denne trioen til fulle.«Dagen viger og går bort» er ein perfekt miks av vokal fraseringskunst, dronegitar, basstromme og sag.»
(Lars Mossefinn, Dag og Tid)
«Med sine utgangspunkt som improviserende musikanter og folkemusiker, har Østerlide skrota tradisjonelle tilnærmingsmåter og skapt sine egne innfallsvinkler, men med respekt, der de har møttes på tvers og der de utfyller og tydeligvis inspirerer hverandre på et herlig vis. Til sammen skaper de stemninger og fortellinger som det gjør godt å dykke ned i og bli værende i.»
(Tor Hammerø, Nettvisen)
Liv Ulvik – vokal
Andreas Haddeland – gitarer
Ulrik Ibsen Thorsrud – slagverk
Konserten er støttet av Norsk Kulturråd og FFUK
Foto: Line Evensen