Mandag d. 3. juni blir det atter jazz i Galleriet når Katu Kaiku kommer til Trondheim! Den Trondheimsbaserte saksofonisten Jenny Frøysa spiller et solosett før Katu Kaiku går på scenen. 

Billetter: 150/100 kort eller kontant i døra

Jenny Frøysa er saksofonist og komponist, og studerer på jazzlinja ved NTNU. I sitt friimproviserte soloprosjekt tar hun publikum inn i et univers hvor utforsking og utfordring både av seg selv og publikum står i sentrum. Inntrykk fra omverdenen blir til uttrykk, formidlet gjennom kontrastene i barytonsaksofonen; skjørt og intenst, vakkert og stygt, stille og bråkete.
______________________________________________________

Katu Kaikus musikk består av fengende melodier, organiske skeive taktarter og med utsøkt dynamisk utførelse spilt av Adele Sauros, Mikael Saastamoinen og Erik Fräki. Progressive strukturer møter frodige og flytende melodier. Harpelignende akkorder spilt på el-bass groover og kommuniserer med kunstferdige trommer.
Trioen Katu Kaiku har siden deres debutalbum Tokyo/Kuopio, som kom ut 2016, turnert i Spania, Nederland, Finland og Norge. De har spilt på festivaler som We Jazz, Pori Jazz, Tampere Jazz Happening og Trondheim Jazz Festival. Trioen har dessuten blitt nominert til å representere Finland i Nordic Jazz Comets-showcase og har samarbeidet med finske jazzartister som bl.a. Verneri Rphjola, Teemu Viinikainen og Seppo Kantonen.
Deres andre album Luna (2019, Svart Records) er en musikalsk romferd. Albummet er fylt med fengende melodier og groover som knuser grenser mellom sjangere som pop, elektroakkustisk samtidsmusikk og minimalistisk jazz.

Adele Sauros – tenor saksofon, fløyte og vokal
Mikael Saastamoinen – el-bass, effekter
Erik Fräki – trommer, perkusjon, kaoss pad og vokal