Trioen Egeland/Edén/Marin har endelig fått på plass et samarbeid, laget plate, og de kommer til KonsertGalleriet 9. desember kl. 19!

Utrolig nok har aldri disse tre, som har kjent hverandre gjennom flere tiår, aldri tidligere spilt sammen i et slikt format. Tanken har vært der lenge, men det var altså først nå prosjektet ble virkelig.
Disse tre musikerne er alle, på hver sin karakteristiske måte, tydelige stilskapere innen skandinavisk tradisjonsmusikk. De har alle medvirket i grupper og på utgivelser som er blant de mest sentrale i utviklingen av dagens skandinaviske folkemusikk. Ånon med flere viktige utgivelser under eget navn; Mats Edén i svenske Groupa; Micke likeså i Väsen.

Trioen tar utgangspunkt i tradisjonelle slåtter; de fleste brakt inn i trioen av Ånon, dels fra hans store eksisterende repertoar, og dels fra lite kjente notesamlinger. Bortsett fra en marsj er det bare danseslåtter, springar/springdans/polska, halling, vals og trippar. De lager arrangementer som viser hvordan tradisjonen(e) kan fornyes og oppdateres så og si innenfra – uten trommer, elbass og gitarer – men likevel låte ungdommelig, rocka og friskt!