Vi inviterer til dobbelkonsert med to fantastisk flinke damer på KonsertGalleriet. Her får du tradisjonsmusikk fra både Sogn og Fjordane på hardingfele og sang fra Hedmark, når TrondheimFOLK tar med Britt Pernille Frøholm og Margrete Nordmoen.
Britt Pernille Frøholm kommer fra Hornindal i tidligere Sogn og Fjordane, og blir regnet som en av de beste hardingfelespillerne i Norge. Frøholm har rukket å bli en anerkjent musiker både nasjonalt og internasjonalt, som med sine mange kritikerroste album innen flere ulike sjangre og med ulike band har turnert store deler av verden de siste 10 årene. På KonsertGalleriet får vi høre tradisjonelle slåtter fra Hornindal og tradisjonen etter Kjelstadkarane fra Sunnylven i tillegg blir det slåtter fra andre deler av Nordfjord og Sunnmøre.
Margrete Nordmoen har gjennom mange års utøvende virksomhet fordypet seg i folkesangen i Hedmark,og er i dag en av våre fremste folkesangere. De siste årene har hun markert seg ved å gi ut soloplata «Skal du langt» og å vinne vokalklassa på Landskappleiken 2018. Nordmoen er en sanger som formidler direkte og intenst, med stor formidlingsevne. På KonsertGalleriet kan du vente sang som byr på mange av livets stemninger og følelser. Her kan vi varme oss på alt fra blomstrende sommerminner, varme og såre kjærlighetsviser og heftig dansemusikk til julestemning med både høytid, fest og moro!
Vi gleder oss til en intim og koronatrygg dobbeltkonsert, velkommen!